Logo for iværksætter Julie Spuhr Foto

Julie Spuhr Foto

CASE: Sådan gik Julie fra en drøm om at være fotograf, til at kunne leve af sin hobby

Julie Spuhr har gjort sin hobby til et fuldtidsarbejde

Hvordan kommer man succesfuldt ud over rampen med sin hobby?

Det spørgsmål kan Julie Spuhr besvare, som i dag lever af sin drøm. Nemlig at være fuldtidsfotograf.

Men som alle andre iværksættere, startede hun ikke med at hav af kunder, fuldstændig styr på tingene og en klar vision. Istedet begyndte Julie, som klart de fleste iværksættere. Nemlig ved at have en drøm, men ingen ide om hvordan hun skulle nå den.

Julies drøm var at leve af sin hobby. Hun havde gået på en efterskole, og havde siden den gang taget billeder som hobby. Efter gymnasiet, valgte Julie at tage et sabbatår, hvor der skulle arbejdes. Og her begyndte Julie, at gøre sig lidt mere i foto igen. Hun tog billeder for familie og havde også en venindens ven, som betalte 100 kr. for babyfotografering. Julie fik blod på tanden, og ville gerne mere, men havde ingen ide om hvad hun skulle gøre.

 

Julie delte sine billeder på en facebookside, ikke for at at sælge, men for at samle det hele et sted. Senere lavede hun en hjemmeside, hvor kunder kunne se hendes arbejde og tage kontakt. Det virkede ikke rigtigt og dengang væltede det ikke ind med kunder. 

 

Samtidig blev vi skarpere på vores koncept i Remisen. Vi gik fra at være et kontorfællesskab, hvor Julie og andre iværksættere sad, til at hjælpe iværksætterne med forskellige dele af deres virksomhed. En af delene var at lægge en strategi og tale med iværksætterne om deres mål.

 

Det passede perfekt med der hvor Julie var. Vi talte om ambitionerne for Remisen og for Julie Spuhr Foto. Og spurgte man Julie, var det tydeligt at hun brændte for at leve af fotografering.

 

Herfra begyndte vi at snakke strategi. For hvordan kommer man igang med at få kunder, når erfaringen mangler? Julie mente på det tidspunkt selv, at en god hjemmeside og facebookopslag var vejen frem.

 

For nogen er det vejen frem. Bestemt. Men det er sjældent. For når du er ny og skal ud over rampen, handler det nemlig om at se på: Hvem har så stort et behov for mit produkt, at de bare køber det igen og igen og igen…

 

Og hvem har det indenfor fotografering? Private mennesker, ja de køber måske en gang om året, måske lidt mere. Og for at fange dem skal du være vildt skarp til markedsføring eller have et ret stort budget. Det var ikke tilfældet for Julie.

Billede fra en af vores iværksættere, julies kunder

Men hvem har et stort behov for fotografering? Vi begyndte at snakke og udvikle forskellige koncepter. Og nedenstående tre koncepter blev begyndelsen på Julies test af markedet.

  • Her talte vi blandt andet om kirker, da de havde mange arrangementer.
  • Vi talte om større virksomheder, som evt. Skulle have personaleportrætter.
  • Og så talte vi om virksomheder, som havde brug for gode billeder til deres opslag på sociale medier.

 

Hvert koncept havde sin egen målgruppe og sin egen løsning på et potentielt behov. Vi testede koncepterne ud fra et princip om at komme i kontakt med målgruppen, så direkte som muligt, uden at brænde budgettet. Altså med brug af så lidt penge, som muligt.

 

Og hvordan gør man så det? Vi ringer til dem.

 

Derfor opsatte vi et mål, for hvert koncept.

  • Ring til 20 forskellige kirker om ugen
  • Ring til 20 større virksomheder om ugen
  • Ring til 20 virksomheder med behovet på SoMe

 

Nu begyndte det. Næsten… For Julie havde aldrig ringet til kunder før. Jacob, som har arbejdet med salg i mange år hjalp derfor Julie med at skrive et manuskript, lytte med på nogle af de første opkald og guidede, når der kom en indvending.

 

Selvom det ikke er verdens fedeste opgave, at tage telefonen op og ringe til potentielle kunder, for at sælge noget til dem, så tog Julie udfordringen op. Det gav pote. For jo mere Julie ringede, desto mere lærte vi – uge for uge.

 

Efter noget tid havde vi lærte følgende om hvert koncept og marked.

  • Kirkerne havde mange arrangementer ja, men ingen penge.
  • De større virksomheder havde pengene, men behovet for portrætter var for sporadiske til Julie kunne leve af det.
  • De lokale virksomheder havde behov for hjælp til sociale medier. Og samtidig havde de et budget.

 

De var trætte af at skulle lave facebook opslag, som alligevel blev dårlige. Og det kunne Julie hjælpe med!
Hun kunne levere indhold i høj kvalitet, så virksomhederne kunne slippe for at bruge deres tid på opslag, som ikke performede.

 

Julie fokuserede derfor på at sælge sociale medier på abonnement, hvor virksomhederne fik opslag med billeder i høj kvalitet, mod en månedlig betaling.

 

Og det var en succes. I dag er det konceptet, som Julie lever af, da hun i august 2021, sagde sit job op og gik fuldtid. Tjek bl.a. Krokodille Zoo og Gitte Sass.

Det siger Julie om Remisen 💬

“Uden Remisen er jeg ikke sikker på, at jeg i dag ville være selvstændig fotograf. Fællesskabet har drevet min virksomhed, meget længere end jeg turde drømme om. Det skaber en kæmpe motivation, at have nogle som deler de samme ambitioner for livet”
Julie Spuhr Foto er iværksættere hos Remisen

Julie Spuhr, fotograf og social media manager

Julie Spuhr Foto

Og når ja. Følg da også lige hendes hund Kenya på instagram

Ved du heller ikke hvordan du kommer i gang?

Inviter resten af dit team