Obdrup Coaching

CASE: Hvordan skiller du dig ud i en branche med meget konkurrence?

Elias Obdrup - Vægttabscoach

Et stort problem, vi ser hos rigtig mange af vores iværksættere, er at de er i en branche hvor der er kæmpe konkurrence. Det gælder markedsføringskonsulenter, fotografer eller personlige trænere, som casen her netop er et eksempel på.

 

Men hvordan får man succes, i en branche hvor der er konkurrenter ligegyldigt hvor man kigger hen?

 

Svaret er enkelt. Du skal gøre noget anderledes, som passer til dine kunders behov. Og det er præcis hvad Elias Obdrup har gjort.

Men det hele startede et lidt andet sted.

 

Elias var egentlig i gang med egen virksomhed som massør og havde arbejdet med det i over et år. Han var dog træt af, at den løsning han leverede i form af massage, ikke løste deres problem på lang sigt.

 

Han havde lagt mærke til, at rigtig mange af hans kunder havde brug for at træne, spise sundere og typisk tabe sig, hvis de enten skulle komme af med deres skade eller bare få det bedre. De havde endda også været til en fysioterapeut, men her havde de blot fået en række øvelser som de hurtigt var gået kolde i. De brugte derfor massage som et quick fix, men havde brug for noget mere vedvarende.

.

Samtidig var Elias i gang med at uddanne sig til fysioterapeut. Her fik han både en række kompetencer til at hjælpe kunderne, men så også hvor stort et problem det var netop i fysioterapeutbranchen.

 

Elias ville derfor være personlig træner. Han brændte for at løse kundernes problem og havde kompetencerne til at løse det, hvilket er to af grundstenene i iværksætteri.

 

Det var her Elias kom i kontakt med Remisen. For hvordan bliver du så personlig træner, uden at drukne i konkurrenter?

 

Elias sammen med Jakob og Jacob

Det første vi gjorde, var at tage en god snak med Elias. Elias havde helt tydeligt iværksættergenet og var klar til at gøre hvad end der skulle til, for at det blev succes. Han havde allerede sat en masse ting i gang, for at få flere kunder ind, som han bare eksekverede på! Det var verdensklasse.

 

Men vi konstaterede også meget hurtigt at det der var problemet for Elias var, at han ikke var differentieret nok. Hans målsætning om at blive personlig træner var sådan set fin nok.

 

Problemet var bare, at han gjorde ligesom alle andre.

 

Det vi gjorde, var at finde frem til, hvordan Elias skulle differentiere sig i et blodrødt marked.

 

Vi fandt frem til at Elias faktisk allerede havde fundet sit problem. Han vidste det bare ikke.

 

Problemet var, at folk som havde smerter/skavanker havde brug for træning for at komme ud af det. De gik bare kolde i de hver gang, fordi de ikke blev fulgt op på og fordi der aldrig var fokus på det vedrørende vægttab.

 

Elias ville derfor hjælpe folk af med deres smerter med vedvarende vægttab, gennem vaneændringer, personlig coaching, træningsprogrammer og kostplaner. Altså en personlig træner.

 

Nu var problemet klar. Og vi kunne derfor rette al kommunikation mod det.

 

Her begyndte vi at finde salgskanaler, hvor hans målgruppe befandt sig.

Vi fokuserede primært på to ting. At poste i relevante grupper og begynde at sælge til hans massagekunder.

 

Massagekunderne var nemlig præcis hans målgruppe. Folk med skavanker. Og med den rigtige kommunikation i grupperne med fokus på problemet, kunne vi også ramme dem der.

Og det virkede! Med stærkt fokus på hans nye målgruppe og det problem der skulle løses for dem, gik Elias fra 5- til 25 kunder, på halvanden måned.

 

Men rejsen stopper ikke her. Elias er i dag i gang med at udvide endnu mere. Han poster i diverse grupper, og forsøger sig med nye salgskanaler. Faktisk går det så godt med at få kunder at han ikke kan klare flere uden af udvide virksomheden. Her er målet at skalere op i stor stil, få ansatte og uddelegere nogle af opgaverne, så han kan hjælpe så mange ud af smerter som muligt.

Det siger Elias om Remisen 💬

“Jeg synes Remisen er et sted hvor man connecter med ligesindede, der er målrettet og ambitiøse. Alle er oprigtig interesseret i din virksomhed og det har virkelig betydet meget for mig. De har hjulpet mig til at tænke anderledes, sætte mål og eksekvere på dem. Det er hyggeligt, folk er skønne og det er bare et fedt sted at være en af. “
Elias Obdrup

Elias Obdrup, fysioterapeut

Obdrup Coaching

Tjek Elias Facebook lige her

Ved du heller ikke hvordan du kommer i gang?